KDrama Blooper: Tersilap Jantina?

(^_~)

Drama: KDrama 2011 – City Hunter
Episod: Episod 18

Adegan: Lee Yun Seong sedang meneliti
senarai penumpang yang akan menaiki pesawat ke New YorkMungkin kerana terlalu sibuk mengejar deadline, maka kru KDrama hebat, City Hunter, terlepas pandang akan aspek ini. Lihatlah senarai penumpang yang akan menaiki pesawat ke New York. Lajur kedua adalah nama penumpang dan lajur ketiga adalah jantina penumpang tersebut (M=Male/Lelaki, F=Female/Perempuan). Sila teliti betul-betul. Adakah anda dapat mengenalpasti kesilapan yang terdapat di situ?


Perhatikan nama dan jantina penumpang berwarganegara Amerika...Pernahkah anda terdengar seorang wanita Amerika dipanggil dengan nama Nate? Meskipun tidak dinafikan bahawa terdapat segelintir kecil wanita Amerika yang menggunakan nama tersebut, namun Nate, yang biasanya merupakan singkatan untuk Nathan atau Nathaniel, adalah nama yang kebanyakannya digunakan oleh lelaki. Baiklah, mari kita abaikan nama Nate tersebut buat seketika. Perhatikan nama penumpang ke-2 dan ke-7 dalam senarai ini. Pernahkah anda terjumpa seorang Emma atau Anna yang berjantina lelaki? Rasanya terlalu sukar untuk ditemui, bukan? (^_~)

Anna dan Emma... adalah lelaki?!


—————————————————————————————————————————————————————————————–
Penafian: Paparan ini adalah untuk hiburan semata-mata dan tidak langsung berniat untuk menghina, mengkritik atau menjatuhkan mana-mana aktor mahupun produksi.
——————————————————————————————————————————————————————————————

About 花火 Hana-bi

Simply a K-Addict

Posted on Saturday, 6 August 2011, in Drama Blooper, K-Drama and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s